NEW LIFE - IVF CENTAR SARAJEVO

Očuvanje i produženje Plodnosti

Program očuvanja plodnosti “New Life” IVF centra može biti od pomoći za pacijente u različitim okolnostima. Bogato iskustvo našeg ljekara u postupku stimulacije jajnika i najsavremenija tehnologija krioprezervacije “New Life” IVF centra omogućavaju siguran i uspješan tretman očuvanja plodnosti.
Izborni program očuvanja plodnosti pomaže ženama koje žele zamrznuti jajašca ili embrione kako bi mogle imati djecu kasnije u životu.

Proces očuvanja plodnosti započinje konsultacijama s našim ljekarom, što uključuje detaljnu diskusiju o potrebama pacijenta i planiranim procesima.

Testovi krvi i ginekološko ultrazvučno snimanje obavljaju se radi procjene broja jajašaca u jajnicima (rezerve jajnika).

Svakoj pacijentici određuje se individualizirani protokol za uzimanje lijekova.

Svrha uzimanja lijekova tokom tretmana je da se postigne sigurna stimulacija jajnika kako bi proizvodili više zrelih jajašaca nego što proizvode u prirodnom ciklusu.

Stimulacija jajnika traje približno dvije sedmice. U vrijeme koje odredi ljekar pacijentica se podvrgava postupku prikupljanja jajašaca. Prikupljena jajašca zatim se zamrzavaju putem procesa vitrifikacije (ultrarapidnog zamrzavanja). Ako pacijentica želi zamrznuti embrione, jajašca se oplođuju nakon prikupljanja. Jajašca i embrioni čuvaju se u modernoj Laboratoriji za embriologiju “New Life” IVF centra.

Neplodnost je često nuspojava spasonosnih terapija za liječenje raka kao što su hemoterapija i zračenje. Naš program medicinskog očuvanja plodnosti pomaže ženama, koje žele zadržati svoj ​​roditeljski potencijal, putem zamrzavanja (krioprezervacije) jajašaca (jajnih ćelija) ili oplođenih jajašaca (embriona) za korištenje u budućim trudnoćama.
Liječenje raka može imati veliki utjecaj na plodnost.

Ono što treba znati jeste da pacijentima kojima je dijagnosticiran rak više nije puki san imati dijete nakon operacije, hemoterapije ili radioterapije na njihovim reproduktivnim organima ili ćelijama.

Zahvaljujući napretku u tehnologiji ćelija i skladištenja tkiva i njihove ponovne upotrebe, parovi koji su uspješno izliječili rak sada također mogu imati djecu.

Privatna zdravstvena ustanova New Life

Sve primjedbe, sugestije i prijedlozi su dobro došli. Na sva Vaša pitanja ćemo odgovoriti najkasnije do kraja radnog dana.