Neplodnost i Vantjelesna Oplodnja

Ako se vi i vaš partner suočavate s nemogućnošću začeća, niste sami. U svim populacijama neplodno je 10-15% parova. Neplodnost se definira kao nemogućnost zatrudnjivanja i pored čestih seksualnih odnosa bez zaštite u toku najmanje godinu dana za većinu ljudi te u toku šest mjeseci u određenim okolnostima.

Neplodnost može biti uzrokovana određenim problemom kod vas ili vašeg partnera, ili, pak, kombinacijom faktora koji mogu sprečavati nastanak ili održavanje trudnoće
New Life – IVF Centar Sarajevo

Također, kod 15-20% svih parova koji pate od problema neplodnosti, ne postoji očigledan uzrok ni kod jednog partnera, te se takva situacija naziva “neobjašnjivom neplodnošću”. Srećom, postoje mnoge sigurne i efikasne terapije za prevladavanje neplodnosti.

Saznajte više

Intracitoplazmična injekcija spermatozoida (ICSI)

Pacijentima “New Life” IVF centra dostupni su najsavremeniji tretmani u reproduktivnoj medicini, uključujući i brojne napredne tehnike i usluge koje se nude u kombinaciji sa IVF.

Laboratorija je potpuno opremljena modernim instrumentima omogućavajući našim embriolozima obavljanje najnaprednijih postupaka u asistiranoj reproduktivnoj tehnologiji (ART).
New Life – IVF Centar Sarajevo

Najčešća napredna IVF tehnika je intracitoplazmična injekcija spermatozoida (ICSI). Usluge preimplantacione genetske dijagnostike (PGD) i preimplantacionog genetskog skrininga (PGS) vrše se uspješno, uklanjanjem jedne ili više ćelija iz embriona ili jajnih ćelija (jajašaca) radi testiranja na genetske bolesti ili hromozomske anomalije. Transfer zamrznutih embriona, testikularna ekstrakcija spermatozoida (mikro-TESE) i potpomognuta implantacija embriona također spadaju u naše napredne IVF tehnike.

Saznajte više

Očuvanje plodnosti iz medicinskih razloga Rak i drugi ozbiljni zdravstveni problemi

Program očuvanja plodnosti “New Life” IVF centra može biti od pomoći za pacijente u različitim okolnostima.

Bogato iskustvo našeg ljekara u postupku stimulacije jajnika i najsavremenija tehnologija krioprezervacije “New Life” IVF centra omogućavaju siguran i uspješan tretman očuvanja plodnosti..
New Life – IVF Centar Sarajevo

Neplodnost je često nuspojava spasonosnih terapija za liječenje raka kao što su hemoterapija i zračenje. Naš program medicinskog očuvanja plodnosti pomaže ženama, koje žele zadržati svoj roditeljski potencijal, putem zamrzavanja (krioprezervacije) jajašaca (jajnih ćelija) ili oplođenih jajašaca (embriona) za korištenje u budućim trudnoćama.

Saznajte više

Operacije za plodnost kod Žena

Operacija može biti rješenje za određene probleme s plodnošću kod žena i muškaraca.

Zapravo, mnogi pacijenti koji su mislili da je IVF bila njihova jedina opcija za začeće prirodno su začeli nakon podvrgavanja relativno jednostavnim, minimalno invazivnim hirurškim zahvatima.
New Life – IVF Centar Sarajevo

Naš ljekar iskusni je hirurg koji rutinski obavlja minimalne hirurške zahvate, a koji zahtijevaju manje vremena za oporavak od tradicionalnih “otvorenih” operacija.

Saznajte više

Testovi i Dijagnoza

Oko 15% parova je neplodno, što znači da nisu u mogućnosti začeti dijete uprkos čestim spolnim odnosima bez zaštite u toku godine dana ili duže. Kod približno polovine takvih parova do nemogućnosti začeća dolazi usljed muške neplodnosti.

Mušku neplodnost uzrokuju manja proizvodnja spermatozoida, abnormalne funkcije spermatozoida ili blokade koje sprečavaju prolazak spermatozoida. Bolesti, povrede, hronični zdravstveni problemi, izbor stila života i drugi faktori mogu igrati ulogu u izazivanju muške neplodnosti.
New Life – IVF Centar Sarajevo

Nemogućnost začeća djeteta može biti stresna i frustrirajuća, ali je danas dostupan veliki broj tretmana za liječenje muške neplodnosti.

Saznajte više

Zaštita Ženskog zdravlja i materinstva

Ginekologija se bavi zdravljem ženskog reproduktivnog sistema, uključujući maternicu, vaginu i jajnike.
Prenatalna njega treba započeti čim se trudnoća potvrdi. Zdrava žena s trudnoćom bez komplikacija treba ići na prenatalne preglede jednom mjesečno do 32. sedmice trudnoće, zatim dva puta mjesečno do 36. sedmice trudnoće te jednom sedmično u posljednje četiri sedmice trudnoće.

Bez obzira na vaše okolnosti ili fazu života, naši ljekari i medicinske sestre/tehničari pružit će vam sveobuhvatnu i osjećajnu njegu personaliziranu prema vašim individualnim potrebama.
New Life – IVF Centar Sarajevo

Briga o seksualnom zdravlju od ključne je važnosti – ne samo stoga što se seksualne bolesti mogu brzo širiti među partnerima nego, što je još važnije, mogu dovesti do ozbiljnih i trajnih oštećenja kako za ženu tako i za muškarca.

Saznajte više

Medicinsko-biohemijska Dijagnostika

U našoj ustanovi uzimanje uzoraka vrše visoko profesionalni i obučeni dipl. ininženjeri medicinsko-laboratorijske dijagnostike i laboratorijski tehničari. Količine uzoraka su male, a procedure minimalno bolne i invazivne, a na osnovu toga, Vaš doktor će imati veliko olakšanje i pomoć u donošenju ispravne dijagnoze, odabiru adekvatne terapije, kao i bolji uvid u Vaše trenutno zdravstveno stanje.

Sve analize rade se najsavremenijom laboratorijskom opremom, na automatizovanim hematološkim, biohemijskim i imunohemijskim analizatorima, koji su umreženi u računarski sistem, te se na taj način omogućava visoka preciznost u radu.
New Life – IVF Centar Sarajevo

Prednost naših laboratorijskih usluga je da se za sve analize, nakon njihove obrade, mogu dobiti savjeti i mišljenja ljekara, kao i dalje preporuke o potrebnim pregledima ili terapiji.

Saznajte više

Privatna zdravstvena ustanova New Life

Sve primjedbe, sugestije i prijedlozi su dobro došli. Na sva Vaša pitanja ćemo odgovoriti najkasnije do kraja radnog dana.