fbpx

Da li ste Vi dobar kandidat za IVF?

Kada proširenje i budućnost svoje porodice povjerite New Life-u, naši stručnjaci za plodnost će vas voditi ka realizaciji vaših želja i ciljeva.

Od uvođenja vantjelsene oplodnje, ili IVF-a, u „mainstream“ medicinu i u širokorasprostranjenu primjenu, oko pet miliona beba je rođeno pomoću ove izvanredne medicinske procedure. Kada proširenje i budućnost svoje porodice povjerite New Life-u, naši stručnjaci za plodnost će vas voditi ka realizaciji vaših želja i ciljeva, uz primjenu savremenih inovativnih procedura koje primjenjuju u svojoj dugogodišnjoj praksi s visokim stopama uspješno realiziranih trudnoća i porođenih beba.

Kao provjereni stručnjaci u području liječenja neplodnosti, naši doktori za neplodnost pažljivo procjenjuju kandidate za vantjelesnu oplodnju u našoj ordinaciji u Sarajevu, kako bi bili sigurni da ćete imati šansu i koristi od IVF-a. Nažalost, nisu svi pacijenti dobri kandidati za IVF tretman. Ukoliko naši liječnici smatraju da određenoj pacijentici neće koristiti vantjelesna oplodnja, oni će iskreno i otvoreno savjetovati i argumentirati takve činjenice i preporučiti druge metode liječenja.

Da li ste Vi dobar kandidat za IVF?

Iako ćemo u nastavku dati općenitu predstavu o kvalifikacijama koje bi odgovarajući kandidat trebao ispunjavati, jedini način da sa sigurnošću saznate da li je IVF prava opcija za vas je da se sastanete s jednim od naših specijalista za plodnost radi povjerljivih konsultacija. Pozivamo vas da već danas zakažete svoj termin. 

Pogodni kandidati za IVF

Potencijalno ste dobar kandidat za IVF ako:

– Niste uspjeli realizirati trudnoću uz nezaštićeni spolni odnos, posebno u kombinaciji s lijekovima za plodnost;
– Imate endometriozu;
– Imate blokirane ili izvađene jajovode ili druge probleme sa jajovodima;
– Imate sindrom policističnih jajnika;
– Je muškom partneru dijagnosticiran faktor neplodnosti;
– Imate inflamatornu bolest karlice;
– Imate abnormalne ciklusi ovulacije;
– Imate nemogućnost proizvodnje zdravih jajnih ćelija. 

Prije nego krenete u proces vantjelesne oplodnje, važno je imati na umu da ponekad uspješna trudnoća nije sigurna čak ni među najkvalificiranijim kandidatima. Nekim pacijentima je potrebno nekoliko IVF ciklusa kako bi uspješno realizirali trudnoću, dok drugi to nikada ne uspiju. Ipak, mnogi drugi imaju uspjeh već iz prvog pokušaja – nema garancija niti definitivnih potvrda uspješnosti.

Iako ohrabrujemo pacijente da vjeruju i ne gube nadu, također želimo da oni budu psihički i emocionalno spremni za mogućnost da IVF tretman neće biti uspješan.

Žene s fibroidnim tumorima, problemima s hormonima i disfunkcijom materice, prolaze kroz evaluaciju za kandidaturu za IVF u svakom pojedinaćnom slučaju.

Kao i uvijek, poliklinika New Life Vam stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja koja možete imati, putem besplatnog info broja: 080 020 311 ili preko našeg e-maila: info@newlife.ba.

Gdje život počinje.

Želite li da obavimo razgovor?​

Nama će biti zadovoljstvo. Pozovite nas ili popunite kontakt formu i javit ćemo vam se uskoro.
Besplatni info broj 080 020 311

Google reCaptcha: Invalid site key.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – petak 08:00 – 16:00
Subota: 08:00 – 12:00
Nedelja neradna

Telefon

BESPLATAN INFO (080) 020 311
+387 (033) 781 735

Adresa

Bulevar Meše Selimovića 17a, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina