fbpx

Očuvanje plodnosti

U našem Centru sada ste u mogućnosti očuvati Vašu plodnost iz medicinskih ili socijalnih razloga. Ono što je važno je činjenica da od sada to možete uraditi kod nas, bez potrebe da putujute van zemlje.

Očuvanje plodnosti

Koristeći najmoderniju tehniku vitrifikacije sada su žene, muškarci ili parovi u mogućnosti da svoj reproduktivni materijal zalede. Postoji mogućnost čuvanja spermatozoida, jajnih ćelija i embrija kod svih onih koji žele svoju reproduktivnu sposobnost da očuvaju ili sačuvaju.

Očuvanje plodnosti
Očuvanje plodnosti

Kome se preporučuje?

Dva su razloga zašto se pacijenti odlučuju za očuvanje plodnosti:

  • medicinski (kancerogena oboljenja) i
  • socijalni (odgođene roditeljstvo).

Vaš materijal je zaleđen i pohranjen, poštujući najsavremenije standarde vitrifikacije, kako biste se u kasnijim periodima svog života mogli ostvariti u ulozi roditelja.

Onkološki pacijenti

Jedan od najčešćih razloga javljanja pacijenata u naš centar su onkološki pacijenti, koji trebaju biti tretirani radiološkom ili kemoterapijom, jer im onkolozi naglašavaju činjenicu da uslijed izloženosti nekom od oblika terapije, može doći do potpunog gubitka reproduktivne sposobnosti.

Izuzetno važno je napomenuti da se postupak očuvanja i vitrifikacije reproduktivnog materijala treba otpočeti prije izlaganja bilo kom obliku terapije. Kako bi pacijent neometano prošao kroz stimulaciju i dobio kvalitetan materijal za zaleđivanje.

Nakon prolaska kroz proces kemoterapije, onda kada se pacijent osjeća dobro i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, može se pristupiti postupku medicinski potpomognute oplodnje.

Očuvanje plodnosti

Želite li da obavimo razgovor?​

Nama će biti zadovoljstvo. Pozovite nas ili popunite kontakt formu i javit ćemo vam se uskoro.
Besplatni info broj 080 020 311

Google reCaptcha: Invalid site key.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – petak 08:00 – 16:00
Subota: 08:00 – 12:00
Nedelja neradna

Telefon

BESPLATAN INFO (080) 020 311
+387 (033) 781 735

Adresa

Bulevar Meše Selimovića 17a, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina