fbpx

Savjetovanja

Vantjelesna oplodnja može biti emocionalno i fizički iscrpljujuća, ali pomoć i podrška su dostupni ako vam zatrebaju.

Ovdje, u NewLife Centru, ponudit ćemo vam priliku da razgovarate sa savjetnikom, a možda će vam biti korisno pridružiti se grupi za podršku plodnosti ili online forumu za podršku.

Savjetovanje

Zakonima koje reguliše Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine propisano je da se savjetovanje nudi prije, za vrijeme i nakon IVF tretmana bez obzira na ishod.

Savjetovanje je vrsta terapije razgovorom koja vam omogućava da razgovarate o svojim problemima i osjećajima u povjerljivom i pouzdanom okruženju.

Može pomoći parovima da shvate implikacije tretmana i ponude podršku u kritičnom trenutku, kao što je kada je IVF ciklus bio neuspješan.

Neuspješan IVF tretman

Postoje slučajevi u kojima IVF tretman može biti neuspješan u određenom trenutku. U ovim okolnostima, dobra je ideja pričekati nekoliko mjeseci prije nego što razmislite o ponovnom pokušaju.

Ovo će vam dati odmor od stresa tretmana i omogućiti vašem tijelu vremena da se oporavi.

Ova pauza vam može dati priliku da razgovarate s klinikom o razlozima zbog kojih IVF nije bila uspješna, da porazgovarate sa svojim partnerom o tome kako se oboje osjećate i razmotrite svoje mogućnosti za dalje.

Takođe može pomoći razgovor sa drugim ljudima koji su prošli kroz IVF.

Prilagođavanje roditeljstvu

Nekim parovima koji su uspješno zasnovali porodicu vantjelesnom oplodnjom može biti teško da se prilagode novom životu.

Važno je da dobijete pomoć od zdravstvenih radnika, kao što je naš konsultant za plodnost, ako mislite da vam je potrebna.

Kontaktiranje našeg psihološkog savjetnika i razgovor s drugima koji mogu suosjećati s vašim iskustvima također mogu biti od pomoći.

Prijavite se na newsletter

Radno vrijeme

Ponedjeljak – petak 08:00 – 16:00
Subota: 08:00 – 12:00
Nedelja neradna

Telefon

BESPLATAN INFO (080) 020 311
+387 (033) 781 735

Adresa

Bulevar Meše Selimovića 17a, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina