Nermina i Mirsad Dlakić
New Life | IVF Centar za vantjelesnu oplodnju
New Life | IVF Centar za vantjelesnu oplodnju

Nermina i Mirsad Dlakić

Transfer je bio 14. februara, a za 12 dana smo radili Betu. Nalaz je bio pozitivan! Od tog nevjerovatnog osjećaja suze su nam krenule!

Dragi prijatelji!

Želimo vam ispričati jednu priču koja traje 16 godina. U brak smo stupili 1999. godine i nadali smo se da ćemo se ubrzo ostvariti kao roditelji. No međutim ništa…
Okrenuli smo se klasičnoj i alternativnoj medicini. Kod ljekara dijagnoza “neobjašnjiva bračna neplodnost”, a kod alternativaca probaj ovo, probaj ono, popij ovaj čaj, namaži se sa ovim… i opet ništa.

Vjerujte izgubili smo nadu.

Negdje u jesen 2014. godine supruga je gledala emisiju na televiziji gdje je tema bila bračna neplodnost i IVF postupak. Gosti su bili pacijenti sa svojim potomstvom i ljekari klinike New Life. Željela je da gledamo zajedno ali nisam imao snage. Par dana poslije emisije sjedio sam u jednom kafiću gdje je došao jedan moj prijatelj sa malom djevojčicom. Uslijedila su dječija pitanja: Imaš li ti bracu? –Nemam. A seku? –Nemam. A imaš li ženu? –Imam. Pa kako nemaš ni bracu ni seku? Vjerujte mi ne znam odgovor. Iz kafića sam izašao kao u bunilu. Došao sam kući i odmah sam obavijestio suprugu da istog momenta zovemo kliniku.

Poziv je uslijedio, dogovoren je termin, zatim su uslijedili pregledi, nalazi i terapija. Transfer je bio 14. februara, a za 12 dana smo radili Betu. Nalaz je bio pozitivan!

Od tog nevjerovatnog osjećaja suze su nam krenule! Osjećaj je bio neopisiv! Poslije toga redovne kontrole na klinici i evo već je supruga u 8. mjesecu trudnoće.

Hvala prijateljima i rodbini, a posebno VELIKO HVALA ljekarima i osoblju klinike New Life koji su nam pomogli da ostvarimo svoj san, da postanemo roditelji!                                                                     

Nermina i Mirsad Dlakić

Objavljeno:
Podijeli priču:
New Life | IVF Centar za vantjelesnu oplodnju

Prijavite se na newsletter

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 16:00 Subota: 08:00 – 12:00 Nedelja neradna

Telefon

Besplatan info (080) 020 311 +387 (033) 781 735

Adresa

Bulevar Meše Selimovića 17a, 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina
Uslovi korištenja © Sva prava sadržana - Dizajn i programiranje: Lampa